2011. november 18., péntek

Lőrincz Lajos dr. - Közigazgatási eljárásjog - Más - Jelenlegi ára: 4 788 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
225722
Lőrincz Lajos dr.
Közigazgatási eljárásjog - Második, átdolgozott kiadás
A jogállamiság követelménye a közigazgatással szemben közismert: a közigazgatás azt teheti, amit a törvények megengednek és úgy, ahogy a törvények előírják. A kettős követelmény teljesítésével vált a modern közigazgatás demokratikussá, megszűnt választási lehetősége a tevés és a nem-tevés között: tennie kell, amit a jogszabályok előírnak, s tiszteletben kell tartani cselekvési korlátait.
A jogszabályban előírt feladatok teljesítési módjának megválasztásában sem rendelkezik szabadsággal. A belső, hivatali munka megszervezése sem tetszés szerinti, hatósági tevékenységének szabályai pedig, könyvünkből kitűnik, részletesen meghatározottak. Milyen szerv, milyen határidőn belül, milyen formában, milyen döntéseket hozhat, a hibásnak ítélt döntésekkel szemben milyen felülvizsgálati lehetőségek vehetők igénybe, a végleges döntéseknek miként kell érvényt szerezni - ezek azok az alapkérdések, amelyeket a közigazgatási jog eljárási szabályai tartalmaznak. A magyar állampolgárok és szervezeteik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy már 1957 óta van törvényünk, amely a hatósági eljárás általános szabályait összefoglalja, áttekintését a közigazgatási cselekvéseknek megkönnyítve.
Legújabban a 2004-ben született CXL. törvény /Ket. /, amelyet több kisebb mértékű módosító jogszabály mellett jelentősebben megváltoztatott a 2008. évi CXI. törvény nyújt garanciát a közigazgatás tevékenységének átláthatóságához, kiszámíthatóságához, az állampolgári szabadság érvényesüléséhez.
Alkotmányos értékei mellett a közigazgatási eljárás a közigazgatási jog jogi bázisát is megteremti. A legtisztább jogi kategóriákat (hatáskör, illetékesség, jogsegély, jogorvoslat, végrehajtás stb. ) alkalmazva jogi kötőanyagként összefogja a más eszközökkel nehezen egyesíthető, legkülönbözőbb tartalmú anyagi jogi rendelkezéseket, mondhatni: közigazgatási eljárási jog nélkül a közigazgatás tevékenysége egységes rendszerben alig lehetne felfogható a jog számára.
Könyvünk a közigazgatási eljárási jog kettős értékét egyaránt kibontva elsősorban a leendő és a már funkcióban levő jogalkalmazók számára készült, de haszonnal forgathatja mindenki, akit érdekel, milyen eszközök biztosítják állampolgári integritását, egyenjogúságát a hatalmat képviselő közigazgatással szemben.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 4 788 Ft

Az aukció vége: 2011-11-22 04:11
. Lőrincz Lajos dr. - Közigazgatási eljárásjog - Más - Jelenlegi ára: 4 788 Ft

Fontos